sport-sri-lanka.jpg
SÖK

Fakta
Djurliv

Export

Historia

Inbördeskrig

Kultur

Mat

Natur

Religion

Sport

Språk


Tid & Väder

 Tid Sri Lanka:  
 Stad:
 Soluppgång:
 Solnedgång:
 Väder:
 Temperatur: °C
   

Facebook
   Sri-Lanka.se
   
>> fakta >> sport

Sport på Sri LankaOlika sporter som utövas på Sri Lanka

CricketCricket är den största sporten på Sri Lanka. Varhelst man åker ser man barn och ungdomar spela cricket på tomma plättar. Cricket introducerades på Sri Lanka av engelsmän under koloniseringstiden. Idag är Sri Lanka en av världens största cricket-nationer. 1996 vann de World Cup och samt Asia Cup. De vann också Asia Cup 2004. 2007 kom de två i World Cup efter att ha förlorat finalen mot Australien.
Sri-Lanka-Cricket hemsida.

Rugby1879 spelades den första rugbymatchen på Sri Lanka. Numer finns det nationella ligor och internationella lag både på herr- och damsidan. Sri Lankas rugbyförening kallas Sri Lanka Rugby Football Union (SLRFU). 1932 vann det internationella herrlaget All India Cup.

FotbollFotboll har blivit populärt på Sri Lanka först på senare år. Tidigare spelades fotboll bara inom ett litet antal klubbar och på vissa skolor. Nu har sporten dock slagit igenom och antalet utövare ökar.
Sri Lanka har ett internationellt lag som inte rönt några större framgångar än så länge.
Sri Lankas högsta liga inom fotboll kallas The Dialog Premier League och fotbollsförbundet kallas The-Football-Federation-of-Sri-Lanka .

RacingRally, Hill Climbing, Super Cross och Road Race är några av de racing-sporter som utövas på ön. Sidan Sri-Lanka-Racing visar vilka tider och platser olika race körs på.

GolfGolfspelandet är inte speciellt utbrett bland singaleser. Än så länge är det bara en liten del av befolkningen som utövar denna sport. Dock finns det en hel del fina golfbanor att spela på. Dessa är mestadels till för turister.

VolleybollSri Lankas nationalsport är volleyboll och på 1950-talet var volleybollen utan tvekan den största sporten på ön. Det fanns flera ligor på ön och många singaleser spelade matcher runt på och i länder runt om Sri Lanka. Volleyboll spelas fortfarande mycket på ön men sporten har numer fått lämna över titeln Sri Lankas populäraste sport till cricketen.

VattensportSri Lanka har goda förutsättningar för utövande av vattensporter. Det tropiska klimatet, de många sjöar och åar samt omgivande hav med friska vindar gör ön mycket passande för surfing , vattenskidåkning , wakeboarding , kneeboarding och kitesurfing .


Copyright © 2006
- - - - -
webbhotell