apa-safari-sri-lanka.jpg
SÖK

Turistaktiviteter
Adams-Peak

Dykning

Elefantdagis

Festivaler

Fiske

Golf

Grottor

Hiking

Kitesurfing

Lagunsafari

Rafting

Regnskogsexpedition

Safari

Sigiriya

Stränder

Surfing

Tempel

Teplantage

Val-delfin

Vattenskidor

Vattenskoter

Vindsurfing

Wakeboard

Worlds-End

Ädelstensgruvor


Tid & Väder

 Tid Sri Lanka:  
 Stad:
 Soluppgång:
 Solnedgång:
 Väder:
 Temperatur: °C
   

Facebook
   Sri-Lanka.se
   
>> turistaktiviteter >> safari

Safari Sri LankaSafari i Sri Lankas djunglerEtt rikt djurliv i tropiskt klimat gör Sri Lanka till ett utmärkt ställe för safari. Yala National Park, som har världens största leopardbestånd, är ett djungelområde där apor, krokodiler, ormar och elefanter lever i vilt tillstånd. I vår avdelning om djurliv kan man läsa mer om vilka djur som finns på Sri Lanka.Yala National Park
Jeepsafari
Yala är den största och mest kända nationalparken på Sri Lanka. Här kan man få se leoparder sola på klipporna och ibland även höra dem spinna! I februari-juni tävlar leoparder, elefanter och mindre djur om det knappa vattenförrådet så detta är en bra tid att åka hit.

Horton Plains
Campingsafari
Fordon är inte tillåtna i Horton Plains, vid safari här bygger man tillsammans med guiden upp lägret och assisterar även vid matlagningen. Det är dock ingen vanlig camping ute i naturen, här finns hammockar, spolbara toaletter, fullt utrustade kök, m.m.

Minneriya
Jeepsafari
Den bästa tiden är under torkan på hösten då djuren koncentreras runt vattenhålen.
Katamaransafari
Resor på dammarna är perfekta om man vill örnar.
Elefantsafari
Man kan även utföra sin safari här på ryggen av en elefant. Tänk då på att ljudet av det stora djuret skrämmer bort de markgående djuren men passar bra om man vill se på fåglar.

Wilpattu National Park
Jeepsafari
Ett stort varierat djurliv kombinerat med endast ett fåtal turister gör detta till en perfekt skog att åka på safari i.

Sinharaja Rainforest
Safari till fots
Antingen kan man välja en tretimmars guidad tur eller bege sig ut i skogen själv. Här finns bland annat 45 reptilarter och 150 fågelarter.

Uda Walawe Park
Jeepsafari.
Detta är en av de bästa platserna för att se vilda elefanter, ofta kan man komma lika nära dem som man gör på Pinnawelas elefantdagis.

Bundala
Naturreservat där ca 150 olika fågelarter lever. På vintern är det ett hem åt flamingos men här finns även andra djur som till exempel krokodiler och stora ekorrar.

Kumana National Park
Är en del av Yala, kallas även "Yala East".

Gal Oya
Motorbåtssafari.
Från sjön ser man många fåglar och andra djur.

Wasgamuwa National Park
Jeepsafari
Den enda nationalparken i centrala Sri Lanka rymmer ett stort antal djurarter men även flera dammar och forntida sevärdheter.

Kandulla
Elefantsafari
Även här kan safarin göras från ryggen på en elefant. Detta är, som vi tidigare nämnt, ett bra sätt att se fåglar på.Copyright © 2006
- - - - -
webbhotell