blommmor-sri-lanka-festival.jpg
SÖK

Turistaktiviteter
Adams-Peak

Dykning

Elefantdagis

Festivaler

Fiske

Golf

Grottor

Hiking

Kitesurfing

Lagunsafari

Rafting

Regnskogsexpedition

Safari

Sigiriya

Stränder

Surfing

Tempel

Teplantage

Val-delfin

Vattenskidor

Vattenskoter

Vindsurfing

Wakeboard

Worlds-End

Ädelstensgruvor


Tid & Väder

 Tid Sri Lanka:  
 Stad:
 Soluppgång:
 Solnedgång:
 Väder:
 Temperatur: °C
   

Facebook
   Sri-Lanka.se
   
>> turistaktiviteter >> festivaler

Festivaler Sri LankaFestivaler på Sri LankaSri Lankas festivaler är stora tillställningar ofta i anknytning till religion. Musik, ljus och blommor är viktiga ingredienser i festligheterna på ön.Deepavali ( Hela landet )
Deepavali, även kallad Diwali, äger rum i oktober eller november. Colombo, Negombo, Dambulla och Kandy är de städerna där festivalen är störst. Festivalen kallas även The Festival of Lights och man firar det godas seger över det onda genom att placera ut massvis med lampor samt tända fyrverkerier.

Hikkaduwa Beach Festival ( Hikkaduwa )

Kandy Perahera ( Kandy )
En av de största buddistiska festivalerna i hela världen och Sri Lankas största festival heter Kandy Perahera.I tio dagar pågår festivalen och man ber om regn, fina skördar och god hälsa. The Sacred Tooth Relic hämtas från Temple of the Tooth för att följa med paraden genom Kandys gator. I paraden och runt om i staden får man se dansare, jonglörer, eldslukare, musiker och flera andra underhållare.

Duruthu Perahera( Colombo )
Festivalen är Sri Lankas näst största och man firar Buddas första besök på Sri Lanka. Festivalen pågår i tre nätter under januari månad och lockar hundratusentals besökare. Festivalen är en färgglad tillställning med utklädda elefanter, dansare, trummisar och skådespelare.

Vel festivalen ( Colombo )
Vel festivalen är en hinduistisk tillställning som motsvarar Deepavali eftersom man även under Vel firar det godas kamp över det onda. I detta fall symboliserar Sri Murukan det goda. Festivalen börjar med att en utsmyckad, silverpläterad stridsvagn med en staty av Murukan dras av två vita tjurar från Pettah Kathiresan Tempel till The shrine at Bambalapitiya.
Även denna festival är en färgglad tillställning med utsmyckade elefanter, färgglada paraplyer, skådespelare, trummor, eldslukare och mycket mer. Det sätts även upp stånd med försäljning av mat och dryck.

Avurudu, nyår ( Hela landet )
Avurundu firas över hela Sri Lanka omkring den 13:e - 14:e april och är en högtid vid vilken det konsumeras mycket alkohol, man städar sitt hus och träffar familjen.

Wesak ( Hela landet )
Firas vid fullmåne i maj och är en viktig buddistisk högtid då man firar Buddhas födelse, död och upplysning. Gatorna fylls med underhållare och glädje. Buddisterna klär sig i vitt och bär korgar med blommor som de lämnar i olika tempel. I stora delar av Sri Lanka dekorerar man även buddistiska tempel med flaggor och lanternor.

Nationaldagen, självständighetsdagen ( Hela landet )
Sri Lankas nationaldag är en stor händelse på ön. Dagen firas runt om på ön med parader och festligheter. Firandet börjar med hissandet av Sri Lankas flagga varpå man sjunger nationalsången samt utför den traditionella lampceremonin. Man serverar mat och dryck samt arrangerar underhållning av olika slag.

Kataragam Esala Festivalen ( Kataragama )


Copyright © 2006
- - - - -
webbhotell